Kalasigt

Härlig dag som mest bestått i att fira femåring stort:) Precis som det ska vara, med tårta, paket och sång:) Självklart hann jag med lite arbete innan oxå:) 
Paket är kul:)
fruktsocker till förskolan...
Riktigt socker hemma;)
Och så lite nagelfix:)
 

Maffian

Idag har jag haft tema smink på salongen:) Trodde först hon skulle på bröllop el liknande, men sen fick vi klarhet att det ju var en tema sminkning jag skulle göra! Att temat på hennes fest dessutom var Maffia, gangster à la Gudfadern blev ju extra kul! Eftersom hon skulle vara maffia frun by her self så blev det att tänka lite bakåt i tiden. Lite modernt sextiotal, sofistikerat, snyggt lite hett, men absolut inte slampigt;) Helena på salongen fixade håret, toperat, högt i en slags bullig svinrygg. Jag började med att använda concealer, därefter en bas, ton i ton med huden, och denna kväll, inte för mörk. På ögonlocket lade jag en snygg silver grå skugga från mist, och toppade med en beige skugga under brynet. Vi valde att fokusera på mycket eyeliner. Tidstypiskt för 60-.. Rouge i bruna toner, och läpparna i rött. Snyggt hade också varit med beige, men nu var hon ju maffia brud, och skulle glänsa lite mera, så en fin röd ton fick det bli. Mejken blev matt och tonad. Men hon glänste som kvällens coolaste:) Nöjda över resultatet blev vi, och nu hoppas jag såklart att
kvällen blev kanon oxå:) ! 

Sanningen om spray tan!

Nu märks att det är vårkänslor på gång. Många vill bli bruna och spray tanning är grejen;) Tror fortfarande dock, att det finns mycket fördomar. Vanligaste frågorna är "blir man orange?" " blir man fläckig?" " färgar det på kläderna?" Osv.. Svaren är, " nej, i färgen jag använder finns inga orangea pigment, det färgar lite samma dag, efter dusch färgar det inte av. Fläckig kan man bli, om man är väldigt torr, så tipset är smörj in dig innan om du är extremt torr. Det är inte vanligt att man blir fläckig, men som sagt, smörj armbågar, och ev torra partier. Färgen djupnar efterhand, även om man blir brun direkt. Men ingen dusch förrän tidigast tio Tim efter spray. Tillsist, färgen sitter tyvärr inte för evigt. Men det kommer säkert nån gång;) Bra sitter den ungefär en vecka, sen bleknar den. Dom allra flesta blir inte fläckiga då färgen börjar släppa, däremot om man börjar skrubba bort färgen för tidigt. Då kan man uppleva att det blir lite ojämnt. Så, alltså sitter det oftast ännu längre:) Tillsist, det blir väldigt snyggt! Och det går att justera styrkan både genom styrkan på färgen och genom sprayningens intensitet.. Så, slipp dom vita benen i vår! Testa en dusch;))


Vår?:)

Det kändes lite varmare i luften, och jag har  äntligen sett min första tussilago i diket här hemma.. Trots att vi har drivor med  snö fortfarande, så finns ju hoppet;) Idag gjorde jag naglar på min kund, och kände för att inspireras av våren Detroits att det bet lite i kinderna i morse. hennes favoritfärg är lila, och hon gillar marmorering. Jag valde en variant, ljung lila bas, med en typ av halv marmorering. Och så lite blommor med bling såklart:) Voila! 

Starkt hår

Nu har vi fått in nya produkter på salongen! Dom verkar uppbyggande och stärker håret med keratin. Efter ca åtta veckor ska man märka fina resultat! Produkterna har fått väldigt goda omdömen, och nu ska jag pröva schampo och inpackning (som man oxå kan ha lite som balsam). Det ska bli väldigt kul att höra vad mitt trötta hår tycker;) 

Rosa vår

 Igår blev det rosa! Rosa glitter och olika toner av rosa hela dagen. Glitter är fint. Gammelrosa och glitter kan väl heller aldrig vara fel?!:) 

Kamouflera och framhäva!

Ibland är det bra att kunna förhöja.. Dölja nåt som du inte vill ska synas, eller framhäva det du tycker om! I mitt fall gillar jag concealer mycket! Döljer mörka ringar under ögon, finnar eller annat du vill just, dölja! På salongen har tjejerna nu tagit hem, en super "concealer" för håret;) Dölj dina grå hår tillfälligt, kanske för en kväll t.ex! Du fyller bara enkelt i temporär färg i hårbotten:) Ibland kan man också tänka lite tvärtom.. Säg att du har komplex för nåt. Då döljer du inte bara. Utan lockar istället uppmärksamheten ifrån "problemområdet".. Alltså, finnen på näsan kan du kamouflera med smink. Men om du inte gillar dina läppar, fokusera på ögonen istället! Har du snygg urringning men degig mage, fokusera lite extra på urringningen;) Man kan trolla en hel del med att kamouflera, eller framhäva det du gillar! Själv kände jag för ljusare lack nu. Har fortfarande en väldigt svart nagel, så lite stenar fick dölja det svarta;) Japp! Det funkar rätt bra;)


Vit och skön el brun och snyggare?!

Ibland blir det bara kris! Och då blir man tvungen att vara otrogen sig själv! Nöden har liksom ingen lag! Och här har man världens bästa tanning maskin! Knallbrun på fem minuter.. Och vad gör jag. Åker hem efter en lång dag, och glömmer att jag borde bli brun! Orkar inte vända.. Orkar inte åka tillbaka senare. Så, nöden har ingen jag! MEN jag försäkrar, det blir aldrig lika bra;)


Apr. 04, 2013

Idag slår vi ett slag för Exuviance underbara hand/body lotion! Just nu kan man läsa om erbjudandet i flera tidningar. En mycket härlig lotion som pga dess fruktasyror, gör att huden blir len och fin på ett kick! Dessutom doftar den milt, men väldigt gott! Passar bra tillsammans med scrubben i samma serie. Så, förbered huden redan nu! Snart är sommaren här;)


Påskharen var här;)

Härliga Påskdagar som varit! Gillar påsken eftersom det inte är så mycket måsten! Äggjakt, fika och lite sport har vi hunnit med. Godis god mat och lite slappt likaså:) Min helg slutar med ett leende:) En liten påskhare smög sig in i mitt badrum och ställde en ljuvligt doftande överraskning på handfatet. Nu vet jag vad det var som gjorde att hon luktade så gott:) Så gulligt och omtänksamt! Kan varmt rekommendera doften, blev såklart tvungen att pröva direkt! Blommande, lite söt, påminner om när jag var "yngre";) Dessutom är ju flaskan en hit för sig<3


RSS 2.0