En dag på jobbet:)

Hur ser en dag ut på ditt jobb? Min arbetsdag ser aldrig likadan ut. Det är nog det som är så väldigt skoj:) Tänk att vissa av våra kunder, faktiskt hängt med oss så länge som vi jobbat i yrket! I mitt fall 15år! Jisses;) Idag var jag,(vilket faktiskt hör till ovanligheterna, då dom andra lämnar barn lite tidigare än jag) först på jobbet. Öppnar, sätter på kaffe och förbereder för dagens första kund. Jag började med att fixa bryn, fransar och vaxa lite överläpp. Dagens andra kund gjorde vi en Gelish behandling på. I mellan plockade jag upp lite grejor jag beställt. Vax, nageloljor, filar och annat material. Därefter var det dags för benvax och ögonbryns plock. Vi på jobbet, är ganska dåliga på att sätta av tid för lunch, tar det när det passar. Ofta får man en lucka mellan nån kund. Kanske inte alltid så bra, men det funkar;) Idag sprang Helena iväg och köpte sallad till oss när jag satt i behandling. Och det är ju ofta så, att kunderna vill komma på lunchen med. Då känns det ju väldigt dumt att äta samtidigt som alla andra;) Eftermiddagen löpte på, en kund missade sin tid och jag fick en liten lucka. Då hann jag springa in en snabbis på stan och köpa födelsedags present. Min sista kund blev en smink kurs. Vi gick igenom hur hon kunde fixa sig fin, och för 495:- så får man välja produkter oxå:) Bra deal tycker jag! Ska man ändå handla nytt, varför inte unna sig en mejk oxå;) Vissa dagar hinner vi på jobbet, knappast prata med varann. Det blir kortisar. Alla är sällan samtidigt i fikarummet. Och självklart är det allra roligast när det är full rulle:) Såhär såg det ut idag. I morgon ser det annorlunda ut;)


Första gången

I helgen ändrade jag äntligen om på jobbet igen. Troligtvis har vi för mycket produkter på hyllorna;) Vi flyttade in i september, och har nog flyttat om sisådär tre gånger nu. Hyllorna har legat ett tag, tid har inte funnits eller tagits.. Dagarna har rullat, men nu blev det gjort och det blev faktiskt bra:) Det där med tid.. Dagarna går. Månd.-fred helg, månd.. Längta till helgen. Tar du tillvara på dom små sakerna varje dag? Jag gör det ibland. Men oftast, tyvärr, så har ännu en dag bara passerat. Och jag vill verkligen inte bara ha nåt kul att längta till. Jag vill verkligen njuta varje dag! Just nu lyssnar jag och barnen på Miss Lee,s tolkning av Ugglas "Första gången". Om och om igen. Barnen, som älskar texter, och lär sig dom på en mikrosekund, satt knäpptysta första gången jag spelade den för dom. Om det var för att dom var chockade av mitt skrål, eller om det var för att dom insöp texten, vet jag inte riktigt. Men så fort den var slut, ville dom höra den igen:) Tror iofs, att barnen är så mycket bättre än vi, på att njuta av stunden. Och mina barn, älskar dessutom att vara hemma och bara vara. Och jag önskar dom behåller det. Att jag kunde få dom att förstå redan nu att, "varför skynda på när tiden snart är här ändå, passa på att fånga varje ögonblick":)


Sköra naglar

Frågan jag ofta får är, "varför skivar sig, eller går mina naglar av?" Och lika ofta har jag kunder som varit någonstans, och fixat naglarna. Naglarna har blivit helt förstörda, och nu vågar man knappt sätta material.. Ja. Det finns ställen, där det man filar naglarna ner i nagelbädden. Fyller på material som suger sig ner i naglarna, och iofs, sitter bra, men på bekostnad av naglarna. Men, det ibland är det också en okunskap, ibland en brist hos terapeuten, ibland hos kunden, i hur man tar bort materialet. Det funkar inte att pilla bort material. Inte om man vill ha skapliga naglar under. Be alltid terapeuten om råd/hjälp i att ta bort det. Om det är möjligt, så kan du själv lösa upp materialet med aceton. Men, dra inte! Aaaaaj. Nageln blir tunn och du får ont! Ang sköra naglar. Peta inte under naglarna, använd borste! Skydda med lack om du inte har material på. Och använd nagelolja varje dag! Enkla men viktiga tips för välmående naglar:) Idag avslutar jag med en bild på egna naglar med Gelish på mor och dotter! Kul att fixa sig med mamma:) Fredag igen, (fast egentligen lörd nu;)) och trevlig helg:))


Mejl och nagelbild

Här kommer lite bilder på sminkningar på tjejer på väg till bröllops fest. Tyvärr blir ljuset inte bra. Det har väl med att göra vad man fotar med har jag hört;) Dessutom lite inspiration på naglar:)


Valentine alla hjärtan

Alla hjärtans dag! Kommersiellt jippo, eller kul?! Själv håller jag med båda. Det har blivit en jättegrej, fast inget jag tycker skadar! Jag tycker inte att man måste ge fina presenter till varandra. Men ett sms eller kanske en "gofika" kan räcka. Fast jag gillar ju verkligen att ge presenter! Så nån liten grej brukar jag kunna få till:) Gillar oxå historien bakom Valentin dagen. Den romantiska historien om prästen Valentine, som gifte par i smyg. Trots att det 200år ekr var förbjudet. Hur han trotsade detta, och tillsist blev avrättad.. Jag är sämst på att fira namnsdagar däremot. Ett grattis tycker jag brukar räcka, lätt att glömma.. Men en sån här dag, så minns man ofta. Så idag grattar jag sju åringen på namnsdagen. Valentin efter min pappas andra namn. Och firar hela dagen lite extra:) Fast bästa oresenten fick vi av honom! Ett ihop knåpat kort, hur glad blir man inte av att se honom stråla, när han ger oss det:) Och på salongen lottar vi ut ett fint armband, så vill man ha chans att vinna, så in på fb, och gilla/dela:) Visst kan man se fram emot det där lilla, lilla extra i vardagen:)!

https://cdn2.cdnme.se/3905989/7-3/pic_511d58469606ee2d35883924.jpg" class="image">


Röda eller rosa?!

Om du missat det, så är läppar hett igen! Glans i all ära, nu får läpparna gärna vara markerade i mycket färg, matta i rött, eller till våren i korall eller rosa såklart! Själv använde jag alltid läppstift i början på -90. Mina favoriter var från Helena Rubenstein eller Kanebo. Dom gick i beige bruna toner(minns ni läppennan som var mera markerad än läppfärgen;) terrakotta, och lite senare i rött. Det röda matchade jag gärna med dito färg på blusen:) Sen någonstans försvann läppstiften, och glansen kom stort. I flera år nu, så känns det som det bara blivit mera troligt, att läppstiftens tid är förbi. Men som man borde lärt sig. Det mesta kommer tillbaka! Lagom när man lärt sig leva utan det! Själv gillar jag fortfarande glansen för dess bekvämlighet, det känns skönt och man måste inte bättra hela tiden. Men det känns plötsligt fräscht med färg på läpparna igen. Och visst kan det vara riktigt snyggt med softa ögon och en riktigt markerad mun?!


Vinnarnaglar och fest smink:)

Härlig fredag:) För ett tag sen hade vi en utlottning på fb, där vinnaren fick en Gelish behandling:) Idag kom vår vinnare, och vi gjorde en permanent fransk manikyr. Så kul att glädja någon)som enligt henne själv aldrig vinner nåt;) Så det måste man ju snart göra om(tävling alltså;) Kvällen avslutades på jobbet, med lite spontansmink:) In kom mamma, med en tjej vi känt sen hon var tre år. Idag är hon arton, och sminkar sig inte ofta och mycket. Mascara, brukar vara allt. Men ikväll vankades party, och såklart, så måste hon ju bli lite party sminkad oxå;) Hon fick snällt sätta sig i stolen, och jag sminkade på:) Hade tänkt vräka på med en sotning, men det var lite för vågat tyckte hon (vänta bara;) Tyckte hur som, att resultatet blev fint! Hon strålade som en sol, och med partystassen på måste det ju bara bli succé:) Produkterna vi använde var från Mist(såklart) och stegen var enkla och behöver inte ta mera än en kvart när du har snitsen. Produkterna vi använde, var: concealer, som jag applicerade kring ögon, nasobialveck och på ev partier man vill täcka. Därefter, foundation i ton så lik din egna hud ton. Löspuder, jag valde en ton snäppet mörkare hennes egna, för att liva upp huden, vilket även rouget gör. Rouge, i två färger. En brun ton, samt en ton i aprikos. Ögonen markerades med en color vibration skugga som går i svart, grått, samt en ljusare highligter. Tillsist lite "glimmers" i svagt rosa. Eyeliner i svart, brun skugga för att fylla i hennes markerade, men lite glesa ögonbryn. Mascara och en böj på fransarna öppnar ögat. Tillsist glans i svag rosa på läpparna, endast lätt applicerat med fingrar eller pensel. Fördelen med färger i rosa, aprikos toner, är att dom "lyfter" och ger fräschhet. Redo för party, med mera framhävda drag:)


RSS 2.0