Sista dagen på året:)

Sista dagen på 2012. Nu tar vi nya tag och hoppas på ett härligt nytt år! Själv tar jag en snabbspray med lite Bus.. (Börjar se sådär konstigt genomskinlig ut igen;) Putsar till naglarna, som fått vara svart glittriga sen jul! (Tack Gelish;) I morgon åker lockarna på tror jag;) Aldrig blir håret så fort fint som med klippsen;) Vad är dessutom bättre än att kunna förbereda halva huvudet da'n innan? I morgon får man glittra lite extra! Är glad att jag har en uppsjö av "Glimmers" från Mist hemma oxå! Är ju lite svart, så kanske blir det det svarta som får pryda mina ögonlock! För att fästa glittret, så applicerar jag först "special base" på ögat! Gör att glittret sitter utan att "smula". Till jul blev det lätt röda läppar, nu blir det glans! Kanske med en touch av beige. Kläderna på. Middag med familj och vänner hemma, så klänningen får nog hänga kvar i garderoben. Fort och lätt ska det gå! Måste ju hinna lite middagsfix oxå! Men framförallt vill jag hinna umgås och göra nåt mysigt på da'n oxå! Årets sista! Så ett riktigt Gott Nytt År! och.. Glöm inte att hinna njuta av festligheterna oxå;)


God Fortsättning

God Fortsättning alla vänner! Har varit urusel på att skriva, får skylla på att jag är utan telefon(gör mina inlägg från dom)...Lite lathet och massor utav jobb såklart innan jul:) Att vara utan telefon är en smula konstigt kan man säga. Den har strulat så med viss tvekan fick jag så lämna den ifrån mig. Trodde jag hade en bra telefon på lager, men självklart var den trasig,och med röda dagar så bidde det ju heller ingen lånetelefon.. Nåja, nu håller jag på att avgiftas, för att gå in via datorn känns sååå jobbigt;) vilka i lands problem;) Hur som, julen är över, och nu känner åtminstone jag, att tröttheten kom som ett brev på posten! Sista dagarna på jobbet var full fart! Kul! så borde det vara jämt, kanske liiiite mindre stressigt bara:) Upplever ändå, att folk i allmänhet, stressat ner lite mera innan jul i år. Kanske beror det på lågkonjunktur, eller bara på att man lite till mans, är trött på konsumtionen?! På torsdag är det jobb igen, många vill bli fina till nyår med:) Hann få lite fina nya Gelish färger innan jul, och antar att några av dom kommer användas till nyår också! Själv tänkte jag tagit den nya fina glitterröda till jul, men istället blev det den nya svarta med glitter! Svart till jul, big no no för bara 10år sen;)) Vilken gillar du bäst?! God fortsättning:)


Sotade ögon

Festtider och mycket sotade ögon som verkar vara här för att stanna! Skapa en intensiv blick med mörka skuggor eller variera i evighet! Själv gillar jag att sota med Mist Colour Vibration, som är en skugga med flera effekter i en. Finns i massa färger och är superfina! Att lägga en sotad makeup är ganska enkelt, om du lär dig att sudda alla skarvar som med all ögonmakeup. Skarvarna ska inte synas! Ofta när jag ska på fest tänker jag skuggor som överlappar varandra med fina färger, men slutar nästan alltid med att lägga en sotad! Och varierar man färgen, så ser man aldrig lika ut:) Gör så här: 1. Starta med en penna, som är bas till skuggan och lägg den över ögonlocket,längs med fransraden och ganska tjockt under. 2. Sudda sudda pennan till globlinjen, sudda även under! 3. Välj en färg, t.ex Colour vibration Carbon. För en mera koncentrerad färg, dutta på färgen, till globlinje över hela ögonlocket. Sudda sudda med borste el tops i runda rörelser! 4. Svart kajal under kant (innanför). 5. Highlight (en ljus skugga) under bryn och i ögonvrån, gärna med Eye Dust som blir lite "intensivare"..På denna variant som ska vara "smokey" hoppar man eyelinern, själv tycker jag att det ändå kan bli fint, så pröva dig fram! 6. Fina lösfransar är fint, annars massor av mascara! Klar för julfesten;))


Rött är sött!

Julnaglar är ett måste;) Nuförtiden funkar ju det mesta, rött, franskt, glitter eller mörka! Idag kom min mamma till salongen och vi förlängde naglarna genom att bygga upp dom med gelé! Självklart har alla mina kunder bestämmande rätt vad gäller stil form och färg! Dock inte mamma:) Hon fick idag snällt finna sig i mina upptåg. Nu gör jag mycket helfärg igen, från att "tippen" länge dominerat. Men eftersom det tar tid innan "gammal hund lär sig sitta";) så prövade vi lite glitter rött på tippen idag:) Mamma var inte alls med på noterna, men jag höll i filen;) Du vänjer dig, hävdar jag, och det är kyl att pröva nytt! Dessutom blev det lite extra, som en liten stickers med "Merry Christmas" i rött! Kunden blev inte helt bekväm, men idag var det min dag:) Och självklart så är det bästa med det permanenta i färg, att det går att fixa till! Fast det sa jag ju självklart inte;) Tips till julen är alltså! Ta ut svängarna lite mer än du brukar, det är ju inte beständigt, även om det sitter bra! Glittra, glimma, frossa i färg! Passa på!;)


Nobelmiddag i soffan:)

Helgen bestod av firande! Först ut och käka med jobbet, på lördagen var det 40års fest.. Mycket trevligt, och jag valde tillsist en sot make med aningen glitter.. Tillskillnad mot Nobelfesten ikväll (som kanske är en liten aning vassare fest, men säkert lite tråkigare;) visas inte lika mycket svart, som vid "mina" fester. Vissa färgglada klänningar syns bland det mörka. Mycket dovt grönt. Själv kollar jag på kläderna, och sminket såklart. Reagerar på att det även här, är mycket mörka ögon och mörka naglar! Är förvånad att så många kvinnor väljer att gå med fina klänningar, fint hår, men knappt ingen make och omålade naglar.. När ska annars passa bättre att piffa allt man kan?! Förutom det "ytliga" som är så kul att se, charmas jag av pristagaren i Kemi, som verkar vara en härlig person med en skön filosofi, han smittar de i sin närhet med entusiasm. Dessutom är hans filosofi att då man är så entusiastisk på jobbet så känns det som en lek:) Så rätt! Dessutom förstod jag faktiskt att priset gick ut på upptäckten om hur cellerna kommunicerar med varandra! Jättespännande, för att inte tala om priserna inom medicin! Vilken forskning om detta med stamceller! Tidigare trodde man ju att cellen bara hade en mognadsväg, nu vet man att den kan "backa" till stamcell! coolt! frågan är vad det här kan ge alla sjuka? Önskar man kunde fått en liten släng av kunskapen pristagarna besitter, men jag får förena lite nytta med nöje istället, och njuta av alla fina kläder, vissa fina sminkningar, och få fina naglar;) Några kvinnor har självklart piffat lite mera;)


Tomtenatta

Den här dagen blev en lång dag! Först "vanlig" arbetsdag, sen Tomtenatta på stan mellan 18-21! Tycker att det var en bra kväll, även om vi hade lugnt den sista timmen! Tjejerna klippte till mycket bra pris, och jag plockade ögonbryn och sålde smink! Tror och hoppas några nya kunder hittade till oss och vågar komma tillbaka;) Det är kul med smink på jobbet, något jag saknat länge! Nu finns det att erbjuda kunderna, och framöver blir det mera satsning på den biten, kanske i form av lite mera "kurser" för grupper oxå! I morgon blir en ny dag, som avslutas lite tidigare för då ska vi på jobbet på julmiddag! (som inte innefattar julmat utan "vanlig" mat;) I kväll är vi lite sega, så hur länge vi hänger i, i morg återstår att se;)


Träning eller inte...

I juletider blir det mycket festligheter, mycket snygga naglar, smink, glitter och fina klänningar.. Och god mat, godis, marsipan och choklad, frosseri! Själv hakar jag på såklart, till ganska stor del. Tyvärr är jag lite av allt eller inget, och en lite längre tid har jag, som för det mesta tränat eller rört mig, kommit av mig. I mitt, och såklart i alla jobb, så är det ju av betydelse att röra sig! Vem önskar inte få orka hänga med sina barn, och kanske t.om barnbarn länge;) Igår hängde jag dock på ett härligt pass med en tjejkompis som hon drog igång med sin Pt. Äntligen fick jag på nytt känna att jag har något under "huden" och idag är jag sjukt mör.. Tror det inte finns en enda del på kroppen som inte känns idag. Och känns gör det. Det här tyder ju absolut på att jag är alldeles för otränad. För träningsvärk kan vara lite skönt, men den här, kan bara betyda otränad kropp! Hur som, just som jag tänkt att jag ändå varit lite duktig, så hittar jag ett inlägg från "mamma finess Sweden" på fb. En sida full av inspirerande bilder, men oxå med en bild, skriven till en som jag;)


Smink och lussebullar:)

Idag var det fullt hus på salongen! Många som vill bli fina i håret och själv hade jag fest smink och öronhål! December är ju tiden då det händer mycket, kanske både privat och olika jobb tillställningar. Det är tiden då man liksom tillåter sig och ibland unnar sig det lilla extra när det vankas partaj! Många fixar fina naglar inför jul och nyår, kanske en rolig make eller en festlig frisyr! Vissa önskar det i present, och våra presentkort är ett alltid lika uppskattat tips för den som inte vet vad man ska önska sig! Vad kan väl vara härligare än att få unna sig något eget? Snart ska jag fixa mina egna jul naglar, jag har en känsla av, att om jag inte gör det snart, så blir det svårt att ta sig tid! Varje dag svischar som bekant förbi, och trots att jag trodde att kalendern var ganska tom, så gick lördagen oxå sjukt fort! Med jobb, kalas på busfabrik, ett varv i affärer för massa måste saker(inga julklappar än tyvärr;) för att hem och baka lussebullar med barnen. Jo, dagarna går, även när kalendern är "tom";) Plötsligt är det kväll och jag ligger och funderar på att lägga ut bilder på sminket för idag.. Men såklart missade jag det helt, så istället får jag visa vår första advents lucka! (som gäller hela månd oxå;)


RSS 2.0