Glad påsk!

Idag har vi fullt upp på salongen! Tydligen många som ska bli fina till påsk! Jag kanske inte är ensam med kvasten ikväll alltså;) Idag har jag en väldigt blandad dag. Allt från brynplockning, air brush tanning, till ansiktsbehandling och naglar. Gillar variationen bäst! Vi har en del fina produkter på salongen nu. Gillar att Mist glitter går bra! Dom är superfina och absolut inte fel någon årstid. Idag sålde jag några till en kund som inte kunde bestämma sig för vilken som var finast! Och det är ju det som är kul! Att variera! Men även om man har en färg, så kan man få väldigt olika toner om man varierar "grundfärgen":) Nåt till påskägget kanske:)?!


Turkos grön

Idag var tanken att vi skulle göra lite turkosa naglar på min kund. Hon ville ha svart botten med ljus turkos över. Glittret är jätte fint, men skiftar tydligen i mer färger. Och idag blev tonen inte riktigt som vi tänkt. Men fint blev det tillsist ändå;)


Fest naglarna

I helgen blir det fest! Blir kul och lite fix, mer än man tänker ofta..Det mesta är ändå förberett, och idag blev det egenvård av naglar. Jag lyckades klämma mitt egna finger(mycket klantigt gjort) för ngr veckor sedan, och därför har jag vilat lite med material. Nu blev ju nagel ganska svart, och därför blev min färg..svart. Jo, bra tillsist. Även om jag idag klantade mig mer än på ett plan. Men det får vi ta en annan dag, när jag lugnat nerverna;)) Slutresultatet är dock det viktiga. Och det brukar ju kunna bli bra tillsist;)


Mars mars måne...

Härlig dag igen! Sol och svin kallt! Snö! Hallå! Vad är detta! Varför lär man sig aldrig, och när kommer våren? ( och det är väldigt bäst för den att den skickar en väldigt lång het sommar sen;) Iaf försvann min lust till färg och vårkänslor.. Lite glad blev jag ändå, få jag fick göra härliga glitternaglar a'la 80, sim kändes som disco och paraplydrink! Lila och blått glitter blev en härlig färgkavalkad idag! Och jag tror att både jag och min kund trippade lite lättare i snön:)


Vårfärger

Åh! Härlig lördag. Härligt väder, och jag känner mig nöjd och glad. Har både hunnit träna, lite nytto saker, och njutit lite finväder! Nu när jag landat i soffan med lite gott(läs bär och grädde då jag försöker skippa lite kolhydrater;) så hittar jag dessa nyheter! Naturligtvis måste vi ta hem! Av alla mina behandlingar på salongen, så är det nog Gelishen som blivit mest klockren! Jag veeeeet att jag tjatar! Men det är väldigt bra! Bekvämt och snyggt! Nackdelen, kan i så fall vara, att man får stå ut med samma färg några veckor. Om man inte tar nåt ljust då. Så man kan måla över.. Så, lite vårfärger då! Visst är dom fina:)


Fina fötter

Blir lite glad när jag läser om alla bra grejor i tidningar. Och bara för att jag inte alltid ska behöva vara "säljande" själv, så blir jag extra glad när någon annan tycker som jag:) Snart är det dags att visa fötterna igen! Och jag lovar, att den här fotcremen hjälper torra, spruckna fötter! Det gäller bara att smörja oxå;)


Djuriskt:)

Djurtemat håller i sig! Jag gillar zebra mönstret väldigt mycket själv. Häromdagen lät jag mig inspireras av just den, när jag fick fria händer på min kund. Självklart blir det mera likt ett djurmönster, om man använder färgerna svart och vitt. Jag valde permanent färg (Gelish såklart;) och toner i lila, vitt och silver. Men även när jag applicerar det, så gäller samma grundprincip som vid vanlig lackning. Testa själv! Starta med underlack (ett måste för att skydda nageln mot missfärgningar samt få lacket att fästa bättre.) Därefter målade jag färg, som en fransk manikyr, i mitt fall lila. ( Ibland behövs två lager för en mera täckande färg.) Sen gör jag små streck, först med vit dekorations pensel, från sida till sida, ett långt och ett kortare sträck. Över det vita, drar jag en silvrig färg, för mera djup och intensitet. För det lilla extra, valde jag att dra den silvriga jäms med "franska manikyr kanten" också. Tillsist överlack! Lätt som en plätt:)


Färgfrossa!

Idag färgfrossar vi! Kanske är det solen som gör att man blir sugen på all härlig färg igen! Det är det som är så kul nu! Det mesta funkar! Bara fantasin som sätter gränser;))


Vår i luften:)

Idag känns det som att det är på väg att vända! Välkomnar ljuset och får sug på nytt till salongen:) Tjejerna har handlat in massor av ny färg, skonsammare, och andra produkter och kurer, som bygger upp slitna hår:) Själv har jag fyllt på hudvårdsprodukter i hyllan! Har en fantastisk serie, som jämnar ut strukturen i huden, och minimerar pigmentförändringar. Nu när solen snart lyser starkare, så är det förebyggande som gäller, men också solskydd, för att hindra huden att få på sig ännu mera skadliga strålar! Och för dig som ändå vill vara brun, så funkar air brush tanning, väldans bra;) Känner mig trots att jag står på salongen, mitt bland alla fina grejor, ganska tråkig den här tiden. Så tur i oturen, idag så hade jag och kollegan, en lucka samtidigt! Och jag blev lite blondare och dessutom av med gamla fula toppar:) Så nu känns det plötsligt som att vi är ett steg närmare våren:)


Sminkgarderob

Vad är viktigast i din sminkgarderob? Har du något du inte skulle klara dig utan? Ett ilands problem, men faktum är ju att skönhetsindustrierna är det som växer fortast! Själv sminkar jag mig varje dag. Anser att det får mig att se lite piggare ut (ja ni kan ju själva tänka er om jag inte gör d;) och för mig tar det ingen lång tid. En mejk på morgonen, måste gå fort. Särskilt om man som mig, har barn som oxå måste få lov att bli klara;) OM jag bara fick välja nån grej så skulle det nog bli concealern.. Med den kan man trolla bort lite skavanker iaf.. Såklart att jag vill ha lite mascara med.. Och nåt på läpparna. Och foundation allra helst. Men en grej. Ja, då vågar jag nog inte låta bli concealern.. Jag skulle säkert välja nåt helt annat, om jag alltid hade en persikohy! Tycker ändå att man kan trolla så pass mycket med smink, och det får ju dom flesta att stråla ännu lite mera:) Så onödigt att inte unna sig att visa sitt bästa jag, även om man inte orkar riktigt varje dag;)


RSS 2.0