Spegel spegel

Ville se nya " Snowwite and the huntsman" i stället blev det mys med storkillen och den gamla varianten med Julia Roberts. Skrattade gott åt skönhetstipsen i filmen som ju måste vara inspirerade av real life:). Eller vad sägs om, fiskar som äter död hud( de kända Garra Rufa firrarna) Fågelbajs som ansiktsmask (var det inte Tom Cruise som satte trenden). Eller ett litet getingstick i läppen istället för att injicera:) Knep som ligger i tiden;)


Blå mannen

Kvällen bjöd på kulturnatt med smygpremiär av kortfilmen "Den blå mannen". Självklart var vi tvungna att gå, då barnen och en kompis till dom fick frågan att vara med i den förra sommaren. Ca 1,5 år tog det innan den blev klar, och barnen hade redan hunnit glömma lite. Men ikväll var det dags, www.denblamannen.se Crazy Pictures storsatsning! Hoppas den faller väl ut! Det märks att det är killar i produktionen som brinner för det dom gör! Filmen är lite galen, konstig, rolig och lite läskig! Och ja, dom skymtades faktiskt med alla tre;)


Brud

Idag har vi haft brud på salongen! Kl 13.00 var vigseln, och för bruden, och för Maria som skulle fixa håret på henne, så blev det till att gå upp tidigt! Ett bröllopshår måste ju hålla en hel dag, så det blir mängder med nålar och hårspray! Oftast börjar man med håret, och vid halv tio fick jag börja sminka! En brudsminkning är ju såklart en av dom viktigaste sminkningarna man gör! Den ska också hålla för lite tårar, foto, och se bra ut på dagen och kvällen! Ofta väljer bruden en klassisk makeup. En diskret sminkning där hon framhävs på bästa sett! Färgerna är ofta rätt så neutrala, men det är naturligtvis en smaksak. Det viktiga är att det känns bekvämt och att man självklart känner sig superfin! Trots ett riktigt trist regn, och trots att de skulle fotas ute, så lös det om vår brud när hon lämnade salongen! Nu hoppas vi att de får en härlig dag! Vi fortsätter vår lördag några timmar till på salongen och avslutar med kulturnatt på stan!:)


Fredagsmyyys

Ännu en vecka är till ända! Nästan! I morg har vi brud på salongen! Tänk att vi får förtroendet! En av brudens stora dagar i livet! Så riktigt än är inte arbetsveckan slut! Ikväll kolhydrat laddar vi och fyller dessutom på med massor av nyttiga antioxidanter! Det låter väl bra:)


Några tips för fin hud:)

Håll hösten borta! Tips för en strålande hy!                                                                                                                       • Tvål torkar ut huden och förstör skyddet i huden (syramanteln) Det tar ca sju timmar innan skyddet börjar byggas upp igen..och då är det dags att tvätta sig igen! Ond cirkel som ger tilltäppta porer och torr hud! Använd en speciell rengöring för huden!                                                                                                                                 *Ansiktsvatten förbereder huden för nästa produkt, och återställer ph värdet i huden. Dessutom tar den bort smutstester och man känner sig ren! Ingen onödig produkt alltså;).                                                                              • En dagkräm! Efter rengöring på morgonen-dagkräm! (skyddar huden, använd gärna en med solskydd i) Efter rengöring på kvällen-nattkräm! ( på natten tillgodo gör sig huden massor! Därför innehåller nattkrämen ännu mera näring!)                                                                                                                                                                               • Huden runt ögonen är mycket tunnare, därför behövs en ögonkräm! Motverkar fina linjer, rynkor och ger fukt! Känns det jobbigt! Neeeej då! Det här tar Max fem minuter och räddar din hud från torka - ut - döden! Självklart kan du lägga mask, använda serum eller andra produkter också! Men med dom här stegen kommer du en bra bit på väg:) Glöm inte att fylla på insidan med ett glas vatten med;).                                                                                 För mig är håret på väg i höst depp nu, så idag fick jag med nytt schampo och balsam från jobbet:) Känner mig alltid ren med Matrix schampo, dessutom luktar det gott med:)


Nya city

Ikväll blev det smyg öppning i ännu en nybyggd del i city! Hoppas nu att helheten i city blir ett lyft! Vi som ligger i city, men utanför varuhusen, hoppas och tror att det kommer bli kanon i slutänden! Den nya delen, är en relativt liten nytillkommen del i varuhusen med några nya butiker, som Newport och Company, och dom som varit med förut, som Bianco. Det som var riktigt fint i bygget, var att den gamla delen var kvar. Jättefin kontrast till det nya!


Red-y

Idag var hon här! Hon från Modig filmen! Mycket märkligt att jag, som egentligen aldrig själv trivts i rött hår(kanske för att jag har egna röda pigment som gör att mitt hår alltid slår åt gult...) fått nån hang up på rött! Kanske är det omedvetet, det kanske är ovanligt många rödhåriga? Färgade eller naturliga..påverkad omedvetet...Man tror att man är ensam om nåt, så upptäcker man att det varit en trend typ ett halvår... Det som var lite roligt var, att hon själv tycker att hon inte är tillräckligt röd! Man vänjer sig! Så är det:)


Höstnaglar

Idag önskade min kund färg från nya gelish serien, fina namn har dom, eller vad sägs om "Eur-So Chic", fyndiga röda, "Red-y To wear" eller det hon tog, "Meet me in Milano":) Tillsammans med glittret blev det fint höstligt..


Hår - inspiration

I helgen har några av tjejerna på salongen varit på kurs med Matrix! Tydligen årets kurs har jag fått återberättat! Så fulla av inspiration var dom laddade att förändra! Nu är det ju ganska få som vill ha det riktigt extrema, så gäller ju även mig. Hade turen att få håret fixat, och även om det riktigt oranga uteblev idag, så fick jag en fin färg som passar alla dagar i veckan:)


Kvällsgodis

Än är inte helgen slut! Avslutar med lite söndagsgodis med några av mina favvo produkter!


Insida och utsida

Så var det det där med att boosta! Japp, såhär i hösttider så behövs ju det! En ansiktsmask är kanon, för utsidan mest, ( även om man ju mår väldigt bra när man blir som ny i huden! )Gärna lite serum på det, så får huden härlig fukt och lift på samma gång! Så var det ju insidan också! Har lovat mig själv att jag ska hålla tröttheten borta i år, och gärna förkylningen också, så därför ska jag ta för vana att börja med beroccan, som jag tror på och därför verkar funka:) Utsida och insida....hmm. Träningen har väl lagts lite åt sidan kan man säga.. Så idag fick jag ett par nya löpardojor i present av mannen. Dessa ska visst vara väldigt bra för tekniken:) haha! Fattar inte alls piken;) coola var dom ju iaf, så jag kanske kan ha dom när jag springer omkring mellan kunderna på jobbet:)


Modig

Att vara egen företagare har både för och nackdelar. Hittills har mina fördelar övertaget. När jag startade eget så hade jag erbjudande om en fast tjänst. Tryggt och bra. Jag trivdes hyfsat. Men det var inte det jag ville. Idag gör jag precis det jag vill, även om jag tycker att vi småföretagare har andra saker som inte bara är positiva, så är det så trevligt att ha en sysselsättning man älskar! När jag tog steget så såg jag mig inte som särskilt modig! Jag körde och tänkte att funkar det inte så får jag väl sluta! Vad är att vara modig? Kanske att brottas med en björn, eller stå upp för det du tycker är rätt när alla andra tycker tvärtom! Eller att ha civilkurage? Idag var jag och såg filmen Modig! En riktigt bra film, med en tjej(!) som hjältinna! Förutom att filmen var väldans söt, så hade hon ju världens coolaste hår! Satt där under filmen och funderade på om det inte får bli lite extensions ändå...Undrar om det andra automatiskt följer med då...smart,och med ett hårsvall som skulle knäcka Rapunzel, och det toppat med lite modighet, kanske att göra det man vill! Det vore nåt det:) Eller som "Merida" säger i slutet.. " vårt öde lever inom oss! Vi måste bara vara modiga att se det "


Boost

Härlig fredag! Hem och ta bort alla gamla döda hudceller och bli helgfin! Har själv inga partyplaner, men nu när jag gjort mina kunder fina hela veckan, så vore det väl illa om jag inte åtminstone kostar på mig en ansiktsmask i helgen! Bort med det gamla, in med ny fin hud!


Fredags mys

Nu är det snart dags att bädda ner en kund för lite ansiktsbehandling. Har släckt ner och tänt ljusen. Mysigt en ruggig dag..Vad kan vara bättre än att unna sig det en fredags eftermiddag!


Blommande höst:)

Inredning ligger i tiden känns det som! Att fixa fint är ju väldigt kul! Nu när vi flyttat till nya lokaler så har vi såklart fixat lite. Just nu har vi som pricken över i, massor av fina blommor på salongen! Flera av våra rara kunder och släkt och vänner har tittat in för att lyckönska oss på nya stället! Det är ju onekligen väldigt vackert med blommor! Så vi njuter så länge det varar! Vi diskuterade det där med vilken blomma man oftast ger bort. Jag tror att vi på salongen var ganska överens om att det lutar åt en orkidé! Och när vi ser oss om här, så ser det ut som om vi inte är ensamma! En stilren och väldigt vacker blomma! Och dessutom så har både jag och Fia kommit på, att när blomman dör, så kan man faktiskt peta i en fejk så länge, för vips så kommer det en ny:)


Höstfärger...

Idag kom nya gelish färgerna! Höstfärger inspirerade av de stora mode husen! Tycker att det varit väldigt mycket lila dom senaste åren. I år ser man väldigt mycket vinrött, men även de bruna tonerna verkar ta ett kliv framåt igen! Min favorit var nog den mörkt bruna, som nästan gick mot svart. En annan fin var den beiga, väldigt mild, som nougat! Det känns inte som något man aldrig sett förut, men ändå väldigt fräscht!


Tip of the day:)

Ganska ofta får jag frågan om vad man gör med naglar som skivar sig eller går av. Här kommer några tips! • Peta inte under naglarna (skinnet som du har under kanten, är till för att skydda nageln från att gå av. ). • Använd nagelborste istället. Ju mindre du petar, desto bättre för nageln. Och mindre smuts kan hamna där. • Använd nagelolja! Använd gärna minst en gång/dag (två om det är kallt!) Det funkar som mat för nageln, och ska ner i roten på nageln. Man brukar säga att det tar ca 6mån innan nagelplattan är utbytt, men ganska fort märks ändå resultat! Lycka till;)


Hårtvätt och ansiktsmassage

Exakt hur skönt är det inte att få håret tvättat av ett proffs? Bland det bästa som finns säger jag! Både huvud och ansikts massage är helt klart underskattat! När jag gör ansiktsbehandling på kund så slappnar jag också av! Har lärt mig att släppa tankarna på annat just under massagen! Att få håret tvättat på salongen är också nåt extra! Förr så var det ju vanligare att gå till salong för att bara tvätta håret! En lyx man kanske skulle återuppta i dagens stressade samhälle också?! Att bli tvättad av en speciell massagekam tjejerna på salongen har, kan bara rekommendera att testa! Idag störde jag våran Fia i hårtvätten, hoppas kunden njöt ändå;)

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3905989/images/2012/pic_505719abddf2b37035003d5e.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3905989/images/2012/pic_505719abddf2b37035003d5e.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3905989/images/2012/pic_50571aedddf2b3703a003cd6.jpg" class="image">


Lite guldkant en söndagseftermiddag

På salongen har vi en prenumeration på tidningar. Varje månad dimper det ner en hel hög, som förstås är till för våra kunder, men som vi såklart bläddrar igenom i fikarummet! Personligen är en av mina laster tidningar. Och jag varken snusar eller röker, och det skyller jag gärna på, när jag hittar nåt nytt kul i hyllan. Jag gillar verkligen att bläddra "fysiskt", framförallt när framsidan lockar med roliga skönhetstips! Dessutom gillar jag läppglans. Kan säkert plocka upp minst fyra ur väskan precis nu! Men en som alltid ligger där, är ett från Clarins! Så jag tyckte det var en ännu större anledning att köpa en ny tidning idag! Nu har jag ju en tidning att bläddra i, samt ett favorit glans i reserv:) Och dessutom får ju kunderna lite mera att titta i dom med;)


Sol ute sol inne:)

I över tio år har vi haft spray tan på salongen! I början trodde jag mest att det skulle bli en "fluga".. Minns när vi precis introducerade den, och NT ringde för att göra ett reportage! Jag fick äran att spraya journalisten som var lite skeptisk.. Tills han upptäckte att det funkade väldigt bra och kanske skulle ha fram och baksida trots allt:) Idag sprayar jag fortfarande, även om vi har ny kabin och med ett riktigt tryck! Brun blir man! Ingen tvekan! Och borta är de orange pigmenten som alla är så rädda för!(med all rätt!) Ännu hör vi dagligen om "Ross i vänner", och nej! Ingen risk att det blir så! Det är ju jag som sprayar;) Men jag kan erkänna, ganska många sprayningar senare! Det var ingen fluga!


Kaviar tapet:)

Bara älskar min tapet från Intrade som nu sitter i mitt nya behandlingsrum! Små små fina pärlor är det i mönstret. Det måste vara nåt som ligger i tiden! På väggen och på naglarna! Fint vilket som.

http://cdn.publishdev.se/cdn/9-


Gelish

När jag gör mina kunders händer fina, så vill jag självklart känna mig fin om naglarna själv! Så är det det här med "skomakarens barn".. Tills jag av en slump sprang på "gelish" på en mässa! Jag testade och blev fast! Nu behöver jag sällan tänka på att lacka naglarna på kvällen, för att vakna med täckavtryck som mönster på morgonen. Större delen av mina kunder har övergått till "det permanenta lacket" och är helnöjda! Nu är höstfärgerna på g! Och fina och inspirerade av de stora modehusen så vill jag ju ha! Nu! Så nu väntar jag på leverans:) Här är smakprov!


På plats!


Så äntligen är vi på plats i våra nya lokaler! Det blev så fint, trots att det varit massor av strul längs vägen. Inser att man blivit lite hemmablind på gamla stället, när allt nu är så nytt och fint! På vår salong arbetar jag med skönhetsvården och ska försöka inspirera med bilder, behandlingar, vad som händer hos oss! Lite vardag lär trilla in, Och om jag kan få som jag vill, så hoppas också locka ur våra duktiga frisörer, massor av inspiration här på bloggen!

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3905989/images/2012/pic_5050e6d09606ee0682283c66.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3905989/images/2012/pic_5050e6d09606ee0682283c66.jp


Välkommen till min nya blogg!

Välkommen! En blogg om vardag jobb och mycket skönhetsvård:) 

RSS 2.0