Ord på väggen

Trots att jag tröttnat lite på alla dessa visdomsord på väggen så sitter det nu såna i mitt behandlingsrum också:) blev ganska fint ändå tycker jag!


Halloween pimpade naglar

Idag blev jag tvungen att halloween pimpa naglarna lite:) klart man ska ha på alla, dom är ju så söta:) Hur lätt som helst! Jag valde ett vanligt lack idag eftersom risken är att jag tröttnat när Halloween är över;) Svart lack med små "klister dekorationer", som man bara klistrar där man vill ha dom! Överlack på, vips så är du klar! Hem och impa på barnen, som troligtvis inte bryr sig ett dugg;)


Plastik eller inte

Aldrig har väl marknaden för skönhetsvård varit så stor. Lyft utan kniv har ju blivit något av det stora! Och det är klart att jag hellre prövar en behandling där man inte är i kroppen och karvar..Men å andra sidan är ju frågan vad som också ger resultat. Om man nu ska göra något. I Sverige har det länge varit tillåtet för i princip vem som helst, att utföra behandlingar med t.ex Botox eller andra typer av fillers. Det är för mig en gåta. Botox fungerar som ett slags nervgift, och injiceras under huden och verkar muskelavslappnande. Det skulle då inte jag ta ansvar för att ge mina kunder utan sjukvårdsleg...Förhoppningsvis är de allra flesta medvetna om att det bör vara en utbildad vårdpersonal som utför det. Däremot är ju det här en spännande marknad som växer sig allt starkare. Blir man lyckligare när man lyft sig? Känner man sig mera tillfreds och ger det mersmak? När är man nöjd, eller blir man någonsin det? Om man väljer att göra det för sitt egna välbefinnandes skull, och om du känner att du mår bättre. Fine enligt mig. Men var går gränsen? Är det ett mera laddat ämne i en viss ålder, livsstil och umgänge, och är det t.ex mera ok att operera synen än brösten? Inte många rycker längre på axlarna åt operationer numera. Den som ändå tänker "jag skulle aldrig"... Är man då ändå beredd att få en kemisk peeling eller bleka sina tänder? Hur många har inte själva fått behandling, eller känner någon som gjort det?! Laddat ämne som kanske inte längre är så laddat..Var går din gräns?


Höstlov fast inte på salongen:)

Höstlov för alla barn betyder ofta mera barn på salongen! Många passar på att klippa sina barn eller ta hål i örat. En del lite större, gör stan själva och tittar in för att få råd om hår eller skönhetsvård! Jag anser att det är våra barn som är våra framtida kunder, och ska behandlas med samma respekt som oss andra! Har en kund som en gång berättade för mig, att hon gått kund på ett ställe i flera år, men när hon hörde dom prata skit om hennes "jobbiga två åring", så kände hon att det var dags att byta ställe.. Hon gick då redan hos mig, så det var lyckligtvis inte bara därför hon kom! Idag går både hon och dottern kvar! Och tjejen är idag 15år:) Själv hinner jag både jobba och umgås med mina egna barn lite på höstlovet. Och tror att jag "smittat" dom lite också. För ikväll är vi alla klistrade framför "face off" på TV6:)


Bling naglar

Jag vet ju att bowla och långa naglar funkar sådär.. Ändå är det alltid lika irriterande när man fastnar med tumnageln och knäcker till! Tur jag har hyfsade naglar, OCH material på, annars kunde det gjort gjort;) Brukar inte Rekomendera mina kunder som förlänger naglarna, att springa iväg och bowla det första dom gör;) Idag blev det tillfälle att pröva nya gelén! Ska bli kul att se hur bra den är! Lite glitter och bling bling blev det på några kunder idag, fint! Vill du synas men blinga mindre, så är ett hett höst tips, metallic! Naglarna ska synas i höst:)


Snart Halloween

Snart är det Halloween! Det har blivit en stor helg. Hemma har vi numera som tradition att ha en liten halloween fest, där vi spökar ut oss och hittar på bus tillsammans med barnen! Då är det tvång för oss vuxna också, att klä ut oss i den mån vi orkar och hinner! Jag tycker ju att det är väldigt roligt med sånt smink också! Men tyvärr är det ju ofta så mycket annat att fixa, så det brukar bli alldeles för lite tid för sånt.. Nu är det dags att ladda snart, och jag får börja redan i helgen då det blir lite halloween smink på jobbet:) Kul! Tidigare år har vi sett ut så här;) .....


Parfym frossa!

Jag har alltid gillat parfymer:) När man så väl fick, och kunde börja använda, så minns jag(trots min ringa ålder;) min parfym historia väl.. Minns hur parfymerna, precis som med klädsmak och smink, ändras när man liksom kommer på vad man gillar! Då, i tidiga tonåren var det Gosh, Date, och senare fick jag dyrare parfymer i present av min pappa som ofta reste. Vissa minns jag med glädje, andra med lite fasa:) Fasa, för att dom kanske skulle luktat så mycket bättre på någon annan! Glädje, för att en doft skänker så mycket minnen! Idag har jag kommit på vad jag gillar! Jag har några favoriter, tyvärr börjar min annars så välfyllda parfym garderob sina lite, så snart är det dags att fylla på;) Själv drar jag mig till lite lättare dofter, gärna med blommig, fräch ton! En ny favorit är Moschinos Pink, luktar fräscht men lite mera! Nu har det också blivit stort med kändisparfymer! Några av nykomlingarna är t.ex Taylor Swifts "Wonderstruck", Lady Gagas "Fame" Justin Birbers "Someday" eller Beyonc'e s "Heat".. I Sverige toppar försäljningslistorna med Carolina Gynning, eller Britney Spears. För mig är årets parfym höjdpunkt förstås också, när Escada släpper sin nya!


Hårfärger

Själv har jag nog haft de flesta hårfärgerna.. Det gör mig inte så mycket, det är ju sånt man kan ändra.. T.om färger som inte riktigt varit meningen, har jag fått nån gång. Har aldrig varit så orolig. Vet ju att kollegerna fixar det! Längden är lite värre tycker jag, även om jag även där, fått inse mina begränsningar;) Nu finns det ju extensions, så även det går ju att lösa nuförtiden! Och även vi på salongen vill bli fina ibland! Tyvärr är det ju inte mitt hår detta, men uj vad cool Fia på salongen blev idag, när Nina fått gå loss! Lycko henne med det svallet! :)


Exuviance BB kräm:)

Nu är det mycket nya namn på alla krämer! Ett av dom "nya" namnen är BB krämer. Dvs Blemish balm, Beauty Balm. Det ses som en färgad dagkräm med vårdande egenskaper. Alltså precis som Exuviance foundation redan är! En vårdande produkt med pigment! Kan inte bli bättre;)


Ett jobb att trivas med:)

Har du söndags ångest? Eller har du ett jobb du känner glädje inför? Jag har ett jobb jag gillar väldigt mycket, men såklart älskar man ju att vara hemma och med barnen ännu mera! Jag har prövat arbeten där jag trivts lite halv bra, och visst är det så att det är värt ganska mycket att få gå till jobbet utan söndags ångesten:) Nu hoppas vi på en strålande vecka, ju mera jobb desto bättre;)


Inside boost

Njuter du av det positiva i vardagen? Stressar du, gör du det du tycker är kul? I natt fastnade jag i en bok jag fått av en vän. En bok som vill ge dom funderingarna. Flera gånger har jag bläddrat i den, men av en händelse så fastnade jag, och en stund senare kom jag snopet på mig själv med att klockan plötsligt var väldigt mycket. Boken hade jag läst ut.. Vissa kapitel känns så klockrena, att jag undrar om det är jag som skrivit dom:) Nu är det ju inte så, men jag kände att jag måste delge den här. För att liksom peppa insidan också! Blir du nyfiken? Kolla in på www.levnu.com Dags att boosta insidan nu!


Grönt är skönt:)

Oj vad vackert det är ute! Tusen färger på träden och på marken! Lite inspirerad av naturen, så passade jag på att ändra till grönt idag, och prövade samtidigt de nya fina dekorationerna:) gillar att dom är svarta, och att det nästan blir lite 3D effekt när dom är på:) Dessutom skiftar dom i olika färger. Lätt att "baka" in i materialet! Köpte även lite söta halloween dekorationer, och med julmotiv:) Tiden går ju fort som bekant;)


Stilettonaglar och workshops:)

Workshop ikväll! Mycket trevligt och som en godis butik för nån som älskar nagelgrejer och skönhetsvård! Lite roligt var att jag och mitt sällskap fick vara testpersoner för märket och fick med oss en hel del produkter att bygga naglar:) Nu måste jag bekänna att jag redan arbetat med produkterna, om än för några år sen! Tyckte det blev fina naglar, men nu ska det bli väldigt kul att testa igen! Mycket händer hela tiden! Och vilket kul jobb man har:) Stilettonaglarna har varit en stor hit länge, dock är det inte något jag känner har slagit igenom här! Men vi är ju lite sena av oss så det kanske kommer;) lite smått ohanterligt känns det nog kanske! Vad tycker du? Snyggt eller inte?!


Whoopies:)

Lång dag på jobbet avslutas med att testa kakorna efter Leilas recept som Lill killen och jag bakat:) Istället för hallon frosting blev det våra plockade blåbär! Små farliga godingar får avsluta kvällen! I morgon är det "Work shop" Gillart:)


Hål i örat:)

Kommer ihåg när jag var liten och äntligen hade tjatat mig till att få hål i öronen! Pappa gick motvilligt med på det, medans det var ok för mamma! Däremot fick jag senare smak på det, och då var det väldigt coolt att ha hela örat fullt. Så varje gång jag lyckades smita in på en friser salong och komma hem med ett till hål, var jag väldigt nöjd! Inte pappa dock;) Idag kräver vi intyg från föräldrar, på dom under 18, och ser gärna att barnen är så stora att dom själva verkligen vill ha hål! En väldigt konstig känsla när jag gjorde på mina egna barn, som var mycket bestämda:). Idag var det en annan sju årings tur! Och visst ska det vara speciellt! Hon fixade det med bravur och växte nog med flera cm:)!


Exuviance kurs

Söndagen har tillbringats på Exuviance kurs. En heldag fullspäckad med info om forskning, extra ingående påfyllning om akne problem, rosacea och pigmenteringar.. Jag är inte van att sitta still, och det är tur det är mycket mat och fika en sån här dag:) Dock mycket intressant, och som alltid efter kurs vill man ju hem och göra behandlingar! Tillsist kommer nyheterna! Och Exuviance, som erhåller väldigt mycket forskning kring produkterna, har nu specialiserat sig på två nya produkter mot pigmentering, rengöring och kräm! Men den nyheten som nog tilltalade dom flesta (ca150 st) av oss, var nog Targeted Wrinkle Repair:) En helt ny kräm som specialiserar sig mot (trumvirvel....!) RYNKOR:) Japp! En slags filler som lovar kanon resultat! Och bygger upp inifrån och ut! Alltså, INTE en sån som fyller genom att skapa svullnad och irritation! Vem vill inte att det ska funka! Så nu ska jag hem och pröva- och varenda liten befintlig eller begynnande rynka ska bort:)


Massor av mässor:)

I morgon är det dags för kurs! Men innan det en heldag på "underbara barn" mässan, och villa hem mässan i Älvsjö:) En heldag med inspiration! Min absoluta favvo monter var såklart Leilas! Älskar hennes kokböcker men har inte inhandlat "Cupcakes boken"! Nu blev det av så nu är det bars hem och baka;)


Ny hudgarderob:)

Påfyllning i "höstgarderoben;)" Nu är skåpet fyllt och det är bara att byta ut garderoben:) En stor fördel med Exuviance är att det faktiskt finns startkit som man kan pröva innan man bestämmer sig! Känns tryggt att kunna erbjuda kunderna det! I helgen blir det dessutom kurs i Stockholm! Då brukar lite nyheter visas, inspiration ges och MYCKET info senare så är man påfylld igen:) Dom här dagarna vill jag helst inte missa alls så det känns riktigt bra att komma iväg, och förhoppningsvis hinna med att träffa lite släkt oxå:)


Pimpa fransar:)

Sitter och kollar igenom lite nytt inför hösten! Oj vad jag vill handla hem-massor! En av prylarna är sk "ögonstickers". Fina dekorationer som som kan appliceras jäms med fransar tex. Personligen tycker jag att det kan vara riktigt fint med dessa till någon rolig fest! Och dom här månaderna framöver kan ju bjuda på lite roliga sådana:) Så för dig som blir sugen att "pimpa" lite extra- snart finns dom på salongen!:)


Franskt och dojjor:)

Idag fick jag lov att leka lite:) Det blev skor i flera former, lite roligt! Men en förlängning med bio sculptures gelé och det franska vita är ju heller aldrig fel:) Alltid rent och snyggt! När jag började med naglar ( lääänge sen) så var det absolut mest klassiska man kunde göra, röda, snygga ovala naglar! När det vita kom, så pratade vi hur länge det skulle hålla i sig! Det har hänt massor sen dess, men det vita består! Och det ser alltid fräscht ut:)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3905989/images/2012/pic_507436fde087c33882a84f53.jpg" class="image">


Glittriga naglar

Idag blev det mycket glitter! Min kund älskar lila, och det är ju såklart kul när man känner sig hemma med färgen! Hon har långa, fina egna naglar, så vi behövde bara göra färgen permanent, längden hade hon liksom själv:) Det har varit mindre glitter ett tag, det blir ju lätt så sommartid! Men framför oss har vi ju lite mörka månader nu, så det klart det börjar bli dags igen;)


Face off

Kollar inte mycket på tv, MEN ibland bara måste man ju! Plötsligt blir det ju mycket att följa, gör om mig program och svenska projekt runway.. Och inte minst "Face off" på söndagar, på "6,an" Så fantastiska Make up artister, som mera liknar maskörer! Oj vad häftigt! Undrar hur populär man skulle vara inför barnen om man fixade dom maskerna;) Missa inte om du gillar häftiga effekter, duktiga makeup artister, och ett program som liknar project och dom andra:)


Lacka naglarna snyggt:)

Hur noga är du när du lackar dina naglar? Alltid bra att börja med att fila form, när du filar tänk på att fila från sida till sida, för att inte dina naglar ska skiva sig! Polera gärna dina naglar innan lacket! För att återgå till färgen! Lacket har betydelse! Ibland är de dyrare lacken bättre, just pga att i de billigare finns mera lösningsmedel! Men.. Starta alltid med ett underlack! Det skyddar nageln mot missfärgningar, samt fungerar som "självhäftande teip" till lacket! Därefter, måla några lätta drag med färg, starta i mitten, och ut mot sidorna! Det jämnar ut sig, så "duetts" inte för mycket! Om du lackar tunna lager kan du starta omgående med lager två! Tillsist överlack, för att skydda lacket och få det att sitta ännu bättre! Lycka till:).


Fixa naglarna

Fredagsmys igen!!!! Har precis för mig att det var nyss:) oj vad fort veckorna går! Idag kände jag för det djuriska temat! Vill du oxå testa?! Lätt som en plätt! 1. Starta med underlack. 2. Lacka naglarna i en beige basfärg. 3. Starta mönstret med att göra små ovala brun, grå färgduttar, ca fyra st på nageln. 4. Runt varje sida av de bruna färgklickarna så drar du en svart kant. ( dra ej ihop linjen helt). 5. Fortsätt sedan med att lägg några små svarta färgklickar runt de andra. 6. Avsluta med överlack! Tada!!!! Helgnaglarna är klara:)


Några nagelförlängningar

Härlig dag som började med att jag fick följa med storkillens klass till en bondgård! Inte vilken bondgård som helst, utan där min häst bodde i mer än 15 år! Oj vad konstigt det var att vara där utan henne! Men härligt! Oj vad härligt med hästdoft igen! "suck":) Från hästar och kossor och lite skit under naglarna, ner till jobbet för att göra mina kunder fina! En av mina behandlingar var att fixa några tippar och även kundens egna naglar fina med gelé och gelish! Så himla kul att hennes naglar växt ut och blivit så långa när dom fått "vara ifred". Det blev höstens nya röda med lite glitter:) Alltid lika kul när man ser att behandlingarna ger resultat! Och ett av målen (enligt mig) är att man kan lyckas få ut sina egna naglar till den längd man önskar! Min nästa nagelkund önskade få ut sina egna naglar succesivt! Att sluta peta eller bita på naglarna är jämförbart med att försöka sluta röka! Vi byggde upp en ganska kort nagel med gelé, och när man har rätt så korta naglar, så får man i början räkna med att kanske gå och undrhålla dom lite oftare! Riktigt roligt är att jag för en gångs skull kom ihåg att ta lite före OCH efter bilder;).


Att göra om sig

Ikväll blev det egenvård av ansikte! Oj vad jag är känslig när det går mot kallare tider.. Efter rengöring blev det ansiktsmask, som både rengör och ger fukt. Varje gång jag har den så undrar min man varför jag är så blank i ansiktet( den ger ingen färg) och när jag tar bort den, det är en peel of mask ( dvs den stelnar och man drar bort den, som ett andra skinn) så undrar han, så får han ju lite bekräftat att jag är en ödla ändå;). Så med lite piggare nylle, har jag äntligen slagit ro i soffan, dock med en del bokföring i knät, men ändå! Framför Trinny och Susanna som gör om Uppsalaborna! Fantastiskt kul att se! Igår gjorde lille fyraåringen om sig ordentligt! Mycket bestämt valde han att det långa blonda håret skulle bort! Som ett annat barn blev han, och t.om dom närmaste missar att det är han! Han är så nöjd! Det är ju otroligt viktigt att må bra både på in och utsida!:)


Visste du om naglar...?!

Visste du.. Att naglarna växer snabbare på sommaren. Att naglarna växer snabbare på män! Att naglarna växer ca 0,1mm/dag. Att ålder, gener, din hälsa och säsongen är av stor vikt för nagelns välmående! Det tar ca 6mån innan hela nagelplattan är utbytt. Naglarna växer snabbare på nagelbitare, samt på gravida eller precis efter förlossning. Det är en myt att kalcium påverkar nageln märkbart. Vita fläckar på naglarna är inte kalkbrist, snarare pga slag mot nageln, eller brist på zink! Bantning bromsar tillväxten! Om du polerar nageln stimuleras tillväxten! (OBS mycket försiktigt om man har tunna naglar).


Höstfötter

Idag blev det fotens dag! Inte säsong att visa dom nu, och lätt att gömmas i strumpor nu när hösten är här.. I morse när jag var på väg till jobbet, så låg dom där. Alla fina höstlöv i alla dess färger. Om man visualiserar sig det, så kan man nästan se hur jag gick där i rask takt. Med telefonen vid örat, och väskan på armen. Plötsligt far foten iväg, eftersom jag inte använde så foträta skor, så vek sig foten också under mig. Jag famlar och vevar, slänger (tappar) telefon och väska all världens väg. Ramlar dock inte, men aj vad ont i min fot..dessa härliga snorhala höstlöv... Måste ha sett rätt så komiskt ut.. Väl hemma så var det allt lite synd om mig. Blev nog en liten stukning. Men jag som varit med förr, vet ju att det kan vara värre.(jodå man kan bryta sig oxå;) Men inget ont som inte har nåt gott med sig! Efter att ha tagit av mig strumpan, så inser jag att mina fötter är rätt tråkiga ändå. Sommaren är slut, men foten behöver ju inte glömmas. Snabbaste sättet att bli fin om fötterna, måste då vara! Fila fötterna och "packa in" fötterna med Exuviance fotkräm. Pratade en gång med en kvinna på en kurs, hon hade jobbat i över trettio år med Fotvård, och ALDRIG prövat en bättre fot kräm! Kan bara hålla med! Så onda men fina fötter:)


RSS 2.0